praktiken

Nu har jag gått 2 dagar på min praktikplats, avdelning A25a som är en ortopedisk avdelning.
Vi har allt ifrån krossade fötter till små benigna tumörer i benen. Inte cooola saker ska jag säga er. Vi har tom en kille som har en lår kaka.  
    Min handledare däremot är kanske inte den roligaste personen, hon är så otroligt tyst av sig och försvinner bara ibland utan att säga vart hon ska. och idag hade vi bara 2 patienter på den röda sidan, helt patetiskt.. satt och kollade på friidrotten nästan hela dagen. känner mig så värdelös....

imorgon börjar man 7.. kanske borde gå och sova.. suck... orkar inte...
jag vill bara ligga hemma, bli bortskämd och bli frisk, bli av med den här äckliga förkylningen..

Torpis vecka 34

Lite kortfattat om torpis vecka 34:

Vi kommer till skolan kl 11 i måndags, pratar lite med lärarna och såg de nya eleverna. Fy satan va många de är!  Sen vid 15 så avgår bussen mot Torpshammar City. Vi kommer väl fram vid ca 22. Lastar av bussen, väljer rum och går upp för att samlas och pratas uppe i lektionsalen. Sen är de kvällsfika och sen slocka i sängen. 
    Tisdagen börjar med att vi har lektioner uppe i lektionsalen, kl 12 kommer bussen för att åka till "city" för att äta lunch. sen tillbaka och ha lite mer lektioner. Kommer inte ihåg vad vi gjorde på kvällen :P
    På torsdagen hade vi lektion halva dagen för att på eftermiddagen ha övningar. Jag började med att vara markör den dagen. Markör betyder att man är "skadad" så att de som leker sjukvårdare har något att träna på. Så jag hade akuta buksmärtor, så jag låg och jämrade mig över mina smärtor. Hela grejen var att de skulle komma på att jag hade fel påå blindtarmen, alla klararde de =) På kvällen kom några andra elever från ett annat räddningsprogram och grillade tillsammans med oss. de va 44 st. Jätte trevligt =)
    På fredagen hade vi övningar även då. Men då var jag sjukvårdare, och fick "plåstra" om andra markörer, samt prata i radio. Det gick väldigt bra, tycker jag. Sen efter lunch tror jag de va så kom en räddningshelikopter för att visa hur de gör när man räddar folk från vattnet. Fast innan de han rädda snubben som vi hade lagt i vattnet så fick de ett larm och flög iväg lika snabbt som de kom. lite segt. Sen 15 minuter senare kommer de tillbaka och vi får se en vattenlivräddning =) sen landade helikoptern och de flög grus och sand överallt och vi fick senare spana in i helikoptern. Mkt kul. Men sen märkte jag att jag hade sand ta-mig-fan överallt! tom innanför underkläderna. förstod verkligen inte hur de hamnade där. =/

Men de va en väldigt lyckad vecka!



image58
Ute på promenad i hettan


image59
flamsiga små tjejer

image61
Min roliga inbakade fläta :)


image63
Söta nattis <3

image64
Kopplade EKG på mig =)

image65
Amanda Evelina och Jag =)

image66
Grillkvällen =) med några av instruktörerna i bakrunden..

image67
Jenny och jag på övningen =)

image68
Helikoptern in action =D

image69
Jasmine Inpressad i "hatthyllan" på bussen på väg hem =D


Kalas

Igår  som sagt fyllde min morfar 85 år. Vi hade ett jätte trevligt kalas, sen hade vi gjort en överaskning till morfar. Han bror var där samt fru och morfar har inte träffat honom på flera år. Snacka om att morfar blev posetivt överaskad =D
Först börjar vi med att äta smörgåstårtor =S inte riktigt mig grej.. Sen åt vi mina tårtor som jag hade bakat på dagen. 3 st blev det och jag har kvar 2 smååå skivor ..  De var väääldigt populära!

    Så, nu när papsi kommer hem så ska vi ut och övningsköra, liite läskigt eftersom att de var ett bra jävla tag sen jag gjorde det senast. meen de kommer säkert att gå bra. sen kl 14 ska jag över till grannen och passa oskar och hunden Vera i 2 timmar. Sen bär de av direkt in till stan där jag ska träffa Helene och vandra omkring lite med henne... Sen vid  ca 19 ska hon möta sin pojkvän och se på bio, så om någon hinner se de här innan 19 och vill träffa mig  kan väl den personen höra av sig, för jag vill inte bara åka hem efter helene.. =P


image54
Morfar och han bror Henry

image55
Min kusins flickvän jenny, Jag, min syster marie och maries pojkvän henrik :)

image56
Mammas kusin Kjell.. Världens roligaste snubbe!

Morfar

Imorgon fyller min kära morfar 85 år. Det ska vi fira med ett jätte kalas hemma hos mig. Det ska tydligen komma runt 22 personer. Faktiskt några som jag aldrig har träffat förut..
Så, jag har bakat 3 st tårtor som vi ska smaska på imorgon efter vi har ätit smörgåstårta =S funderar på å skippa smörgåstårtan och bara äta mina tårtor istället =)

image53
Min söta å urgulliga morfar =)

Irland

Igår kom jag hem från irland. Jag har varit där i ca 4 dagar tillsammans med papi. Om ni inte har varit i Dublin så tycker jag verkligen att ni ska åka för de är en jätte fin och mysig stad!
När jag var där passade jag på att tatuera mig oxå =D

image46
Snyggt  va?? =D

image47
en liten posar bild på mig själv  =)

image49
Vi åkte till de stället där de tillverkade Guinness =D fett coolt!

image50
Sen fick man en gratis Guinness... inte riktigt min typ av dricka..

image51
Söta papi

image52
Min tatuering!    *stolt*


Tynningö :)

Den här helgen har varit den roligaste på länge! I lördags så åkte jag och Jenny ut till Dessi´s hus på Tynningö som ligger lite utanför Värmdö. När vi kommer dit var de ungefär kanske högst 10 personer där. Men sen på någpn timme så hann de bli runt 40 st! Problemet va att både jag och Jenny var jääätte trötta hela kvällen. Tillslut så orkade inte jenny vara vaken längre så hon gick upp och la sig vid 1, sen fick jag hjälp upp för trappan och la mig vid  ca 1,30. Vi sov i Dessi´s rum där de fanns 2 st 90 madrasser på golven som vi delade på. Vid 2 så kommer de upp en kille som heter Robban och börjar råbabbla med oss och vi va inte sämre. Sen kommer Robbans kompis Danne och började babbla lite till. Vid ett tillfälle sa jenny - "Men Elin, din bäver". Robban - "Vilken bäver? Men seriöst vilken bäver pratar vi om nu?!!" Jag har nog aldrig skrattat så mkt i hela mitt liv. Mitt upp i allt är de någon av dem som säger att de inte har någonstans att sova och rätt som de va så hade jag och jenny varsin kille i sängen. Jag fick Robban i min säng och jag har aldrig varit med om något så sjukt. Han var den mest rörliga person någonsin jag har varit med om! Jag fick smällar i ansiktet ett stort antal ggr. Jag och Jenny hade jätte kul med de för man kunde göra nästan vad som helst med honom och han vaknade inte =D  Den natten fick jag högst 3 timmars sömn. LIte segt
         
På söndagen vaknade vi vid kanske 9, åt lite frukost och började städa röran som hade kommit från gårdagen. Men de gick snabbt för vi var ca 3-4 st som städade. Jag Jenny och en kille som heter Peter. Peter var nog den roligaste kille jag har träffat på länge. Sen så badade vi och solade hela dagen. Sen tog jag och Jenny 21 färjan hem. =) en väldigt lyckad helg!

Juste glömde jag å säga att dessi har nog den snyggaste brorsan någonsin! Skulle inte banga någonstans!!

image40
Jenny, Pierre och Jocke

image41
Dessi´s bror Danne och Peter =D

image42
Peter ;)

image43
Jenny lekte jägare =D

image44
Kolla va snygg han är!!

image45
Skulle absolut inte banga!!

HAMMARBYY!!

Igår var jag på fotbollsmatch med Sara, Marie, Henrik och Mattias. Hammarby - Malmö. Hammarby vann med 1-0!!!
Det var en otroligt spännande match. Efter matchen gick jag, sara, Marie och Henrik till Chaplins Bar och sjöng karaoke! Fy fan va kul det var!

Jag och sara börjar med att värma upp med Mamma Mia med Abba. Sen sjunger henrik en låt. Sen kör jag marie och sara en låt som jag faktiskt inte kommer ihåg vilken de va :P Henrik sjunger My girl av the Tempations som han sjunger för Marie. så otroooligt gulligt. Sen kör jag sara och marie vår avslutningslåt som var Mambo nr 5

Vi kommer hem vid ca 1 typ. när jag lägger mig ringer jag alex och pratar med honom i 68 minuter. Det var jätte skönt att bara prata med alex. Saknar honom verkligen jätte mkt och han är fortfarande och kommer alltid vara kärleken i mitt liv. Även fast vi inte är tillsammans längre så är han ändå de viktigaste i mitt liv. 


                    image37
Den här bilden togs på min 18års dag. Det är den bästa bilden som finns på oss tillsammans

Stockholm.

 Jag är så otroligt glad att jag bor i sthlm. Sthlm är verkligen en otroligt fin stad. Tänk om man skulle bo uppe i Torpshammar till exempel, där uppe är de verkligen så himla dött. Jenny berättade att hon hade pratat med en kille som bor uppe i Ånge som vi träffade med klassen. Jenny och han diskuterade att jenny var så himla trött och seg för att hon hade supit varje dag i helgen. Vet ni vad den där killen sa då ungefär: jaha, men då skulle du ha varit med på dansbandsveckan. Seriöst, lixom en ca 18 årig kille som lyssnar på dansband och går på dansbandsveckor. Snacka om att man inte har något liv alls då..

Jag sov ju över hemma hos jenny inatt. Sen när vi vaknade imorse så var vi faktiskt väääldigt duktiga och gick å gymmade i ca 45 minuter. jag kommer ha en såån hiiimla träningsvärk i mina armar imorgon. Jag tycker att de är så himla snyggt med snygga arm och ryggmuskler på tjejer :D (maries pojkvän henrik hälsar ) han ville att jag skulle skriva något om honom. Appropå Henrik så har han ett band i uppsala som heter Napoleon  . Gör verkligen jätte bra glada låtar. Om ni vill ha något så hör av er till mig på min msn så kan jag skicka dem till er. [email protected] är min mail.

Förlåt jenny....


image34


image35


image36


Här är några bilder på napoleon in action. En spelning i Uppsala för några månader sen. Henrik i blå tröja och gitarren på bilden längst ner :)


Drottninggatan :)

Just nu är jag hemma hos jenny. Vi har precis kollat på filmen "step up".. om ni inte har sett den är det en film som måste  ses. Jag ska sova över här inatt så att jag och jenny får en liten girlnight. Jag kommer vara lite busig imorgon, jag ska ta ledigt från mitt otroligt tråkiga och värdelösa jobb så att jag kan gå på stan och shoppa lite fina saker istället.

När jag var i gallerian idag och väntade på att jenny skulle sluta och helene skulle komma in till stan så blev jag uppraggad inne på Pocket shop. Det kommer fram en lång, rödhårig kille med inte coola kläder och frågar mig på engelska vart den närmaste mataffären låg. ´Jag blir ju självklart nervös, nu måste man ju lixom försöka imponera med ´min knackliga engelska. på något sätt får jag iaf fram att under åhlens ligger det en mataffär. Killen börjar skämta med mig när jag försökte förklara att man skulle gå förbi den stora fontänen. " I can´t find the word in english" sa jag. Han började gissa på vad jag skulle säga " A big horse", "cheese" , a big diary... jag kunde inte sluta skratta.. Helt plötsligt så frågar han va jag ska göra de närmaste 5 minutrarna, jag sa att jenny snart skulle sluta jobba , men ändå så försökte han bjuda mig på kaffe men jag dissade honom ;) Sen började han prata om att två rödhåriga inte kan dejta varandra för att de blir otur och de kan uppstå problem som inte annars skulle hända. Jag fattade inte ett piss av vad han sa. Men jag var glad för att han sa de för att nu kunde vi ju inte dejta :D hahaha!! LOSER!! inte för att jag skulle ha velat dejta honom. Kanske om han var den sista människan på jorden och vi var tvungna att få människolivet att fortsätta. ALDRIG annars.. han var inte cool någonstans! usch!. Helene kallar mig för "killmagnet" hahah... lilla helene....

image33
En fin bild som jenny har tagit från taket på vårat hus i Torpis! en riktig fotograf :P


Saknar dig alex....

RSS 2.0